Meet the team: Steve maakte van zijn passie zijn beroep

Meet the team: Steve maakte van zijn passie zijn beroep

Sinds begin dit jaar hebben we een nieuwe System Engineer in huis: Steve Beyens. Hoog tijd om hem op de rooster te leggen en beter te leren kennen!

Dag Steve! Kan je ons iets meer over jezelf vertellen?

Steve: Ik ben Steve en ik werk sinds januari 2024 bij Consultrix. Ik woon in Wilrijk met mijn 2 kinderen en onze bordercollies. In mijn vrije tijd ga ik graag met de moto rijden en ben ik graag buiten.

Leuk je te leren kennen! Steve, hoe ben je bij Consultrix terechtgekomen?

Steve: Via een hele omweg! Na mijn middelbaar ben ik beginnen werken als vrachtwagenchauffeur, o.a. bij de post. In 2016 begonnen de nachtshiften op mijn gezin te wegen, en ik besefte dat ik niet heel mijn leven chauffeur wou zijn.

Toevallig kwam er in die periode een IT’er naast ons wonen. We raakten aan de praat en na heel wat gesprekken en nadenken, heb ik de knoop doorgehakt om in IT te stappen. Ik had altijd al mijn eigen computers gebouwd, en nu kon ik van mijn passie mijn werk maken.

Dat is inderdaad een hele ommezwaai. Hoe is Consultrix dan op je pad beland?

Steve: Ik heb eerst in een Centrum voor Volwassenenonderwijs een IT-opleiding gevolgd. Ik zat juist in een overgangsjaar, waarbij het CVO geen diploma’s meer mocht uitdelen. Om mijn opleiding dan toch nog af te werken, moest ik overstappen naar AP Hogeschool en een stage doen in mijn laatste jaar.

Voor die stage klopte ik aan bij een Antwerps IT-bedrijf, en ik kon direct bij hen beginnen met een vast contract. Ondertussen kon ik daar ook stage lopen en mijn diploma afwerken. Ik heb er 4,5 jaar gewerkt, tot ik door interne wijzigingen niet meer in het plaatje paste. Niet veel later contacteerde Karl me, en kon ik hier aan de slag.

Hoe verliep die opstart?

Steve: Karl had me gevonden via LinkedIn omdat ik mijn profiel op #OpenToWork had gezet. We hadden direct een goede klik, en wat later kon ik hier beginnen. De voorbije maanden heb ik vooral mijn collega’s beter leren kennen, bijgeleerd over de werking van Consultrix en nu begin ik ook echt mee te draaien.

Die klik was er zeker! Wat is ondertussen je job?

Steve: Ik ben net zoals Joël, Kevin en Steven systeembeheerder. Ik ontzorg hen door de telefoons en inkomende mails op te nemen, en ik handel mee leveringen en interventies af. Zo rol ik er rustig in.

En, bevalt werken bij Consultrix je?

Steve: Zeker. Ik vind het leuk dat we een kleiner team zijn waarin iedereen gelijk is. Natuurlijk heeft iedereen een specialisatie, maar we werken niet in hokjes, iedereen neemt alle soorten taken op zich.

Bij een probleem kan dat altijd in de groep gegooid worden, en dan denken we er samen over na. We kunnen elkaar alles vragen, en dat is echt tof. Bovendien staat iedereen open voor vernieuwing, waardoor we samen vooruit kunnen.

Dat is fijn om te horen! Nog een laatste vraag: er werkt natuurlijk ook een Steven bij Consultrix. Zorgt dat niet voor verwarring?

Steve: Dat komt wel regelmatig voor, ja! Vooral aan de telefoon met klanten kan dat al eens moeilijk zijn. Maar ja, dat is eerder grappig dan een probleem.

Bedankt voor dit fijne gesprek, Steve, en welkom bij het team! Wij zijn alvast heel blij om je erbij te hebben. Veel succes nog hier!

Wil jij ook IT op rolletjes laten draaien? Zoek je collega’s die je blindelings kan vertrouwen? En heb je zin in een nieuwe job? Contacteer ons via info@consultrix.be, en wie weet kan jij hier binnenkort beginnen!Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.