Netwerk-audit

Vermijd downtime en ontevreden klanten

Een IT-netwerk dat goed presteert is vandaag cruciaal voor élk bedrijf. Is jouw netwerk niet performant genoeg? Dan krijg je vroeg of laat te maken met storingen en downtime. Het gevolg? Klagende collega’s, gemiste deadlines en ontevreden klanten. Slik.

 

De netwerk-audit van Consultrix is de eerste stap naar goed draaiende IT: we nemen het netwerk van je bedrijf onder de loep en identificeren noodzakelijke verbeterpunten om vlot te kunnen werken.

Wat onderzoeken we tijdens onze netwerk-audit?

Toestellen

We verzamelen informatie over je (fysieke en virtuele) servers en je computers, en gaan na of ze goed presteren: zijn ze snel genoeg? Hebben ze voldoende geheugen? We bekijken ook of je toestellen voldoende beveiligd zijn en of je software up-to-date is.

Netwerk

We nemen je printers, bekabeling, switches en andere onderdelen van je netwerk onder de loep, en controleren je antivirus, firewall en back-ups. We kijken naar je internet (zijn de naam en het wachtwoord van je wifi goed ingesteld, is je gasten-wifi veilig...).

Externe partners

Externe partners zoals softwareleveranciers krijgen soms toegang tot je netwerk. Tijdens de netwerk-audit brengen we precies in kaart welke partners toegang hebben tot je netwerk en of die toegang veilig verloopt.

Hoe gaan we te werk tijdens onze netwerk-audit?

 • Intake

  Tijdens de intake verzamelt één van onze senior medewerkers informatie over je netwerk en maakt hij met jou de nodige afspraken. Hij legt je ook uit welke toegangsrechten we nodig hebben.

 • Netwerk-audit

  Eén van onze IT-specialisten komt op bezoek voor de eigenlijke netwerk-audit. Hij brengt je IT-netwerk in kaart en onderzoekt je toestellen, je netwerk en eventuele externe partners grondig.

 • Analyse

  We analyseren de data die we hebben verzameld en bespreken de resultaten intern. We maken een gedetailleerd rapport met duidelijke aanbevelingen, een handig netwerkdiagram en een tabel met je toestellen en hun specificaties.

 • Bespreking

  Een senior medewerker en één van onze IT-specialisten bespreken de resultaten van de netwerk-audit met jou en geven je duidelijke adviezen: wat is goed, wat kan beter, wat móét veranderen?

Consultrix - netwerk-audit

Wat na de netwerk-audit?

Na de bespreking van het rapport van de netwerk-audit kan je bedrijf aan de slag gaan met onze aanbevelingen.

 

Ben je nog op zoek naar een betrouwbare IT-partner om ons advies om te zetten in de praktijk en aanpassingen te maken aan je netwerk? Vraag dan nu je vrijblijvende kostenraming aan!

 

We staan klaar om je te helpen met ons uitgebreide gamma aan diensten.

Wil je betrouwbare IT?

Vul hieronder je gegevens in. We nemen meteen contact met je op.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.