Contacteer ons
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Netwerk-audit

Betere IT dankzij de netwerk-audit

Tijdens een netwerk-audit brengen we het IT-netwerk van je bedrijf in kaart. We gaan na of je netwerk goed presteert en gaan op zoek naar verbeterpunten, die je kunt aanpakken om je IT beter te laten draaien.

 

En dat is belangrijk: een performant IT-netwerk zorgt er namelijk voor dat jij en je collega’s vlot en zonder problemen kunnen werken. Werkt de IT van je bedrijf niet naar behoren of wil je weten hoe je je netwerk nóg performanter kunt maken? Dan is een netwerk-audit dé oplossing!

Netwerk-audit: wat onderzoeken we?

Toestellen

We verzamelen belangrijke informatie over je (fysieke en virtuele) servers en je computers, en gaan na of ze goed presteren: zijn ze snel genoeg? Hebben ze voldoende geheugen? We bekijken ook of je toestellen voldoende beveiligd zijn en of je software up-to-date is.

Netwerk

We nemen je printers, bekabeling, switches en andere onderdelen van je netwerk onder de loep, en controleren je antivirus, firewall en back-ups. We kijken naar je wifi (zijn naam en wachtwoord goed ingesteld, is je wifi voor gasten veilig...) en je vaste internetverbinding.

Externe partners

Externe partners zoals softwareleveranciers krijgen soms toegang tot je netwerk. Tijdens de netwerk-audit brengen we precies in kaart welke partners toegang hebben tot je netwerk en of die toegang veilig verloopt.

Netwerk-audit: hoe gaan we te werk?

Een netwerk-audit van Consultrix verloopt steeds volgens deze stappen.

 • Intake

  Tijdens de intake verzamelt één van onze senior medewerkers informatie over je netwerk en maakt hij met jou de nodige afspraken. Hij legt je ook uit welke toegangsrechten we nodig hebben om je netwerk onder de loep te nemen.

 • Netwerk-audit

  Eén van onze IT-specialisten komt op bezoek voor de eigenlijke netwerk-audit. Hij brengt je IT-netwerk in kaart en onderzoekt je toestellen, je netwerk en eventuele externe partners grondig.

 • Analyse

  We analyseren de data die we hebben verzameld en bespreken de resultaten intern. We maken een gedetailleerd rapport met duidelijke aanbevelingen, een handig netwerkdiagram en een tabel met je toestellen en hun specificaties.

 • Bespreking

  Een senior medewerker en één van onze IT-specialisten bespreken de resultaten van de netwerk-audit met jou en geven je duidelijke adviezen: wat is goed, wat kan beter, wat móét veranderen. Je ontvangt het rapport en de andere documenten.

Netwerk-audit - Consultrix

Na de netwerk-audit

Na de bespreking van het rapport van de netwerk-audit kan je bedrijf aan de slag gaan met onze aanbevelingen.

 

Ben je nog op zoek naar een betrouwbare IT-partner om ons advies om te zetten in de praktijk en aanpassingen te maken aan je netwerk? Contacteer ons dan gerust!

 

We staan klaar om je te helpen met ons uitgebreide gamma aan diensten.

Wil je betrouwbare IT?

Vul hieronder je gegevens in. We nemen meteen contact met je op.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.