Contacteer ons
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Security audit

Veilig werken dankzij de security audit

De IT-veiligheid van je bedrijf is van cruciaal belang om veilig te kunnen werken. Daarom zoomen we tijdens een security audit in op de veiligheid van je IT-netwerk en onderzoeken we grondig of je toestellen en netwerk voldoende beschermd zijn.

 

Wil je zekerheid dat de bestanden van je bedrijf veilig zijn en wil je mogelijke gaten in de beveiliging van je IT-netwerk dichten? Dan is een security audit de logische eerste stap!

Security audit: wat onderzoeken we?

Security basics

We gaan na of je antivirus en firewall goed ingesteld en up-to-date zijn, en kijken in detail naar je back-up en data recovery procedures. We onderzoeken ook de password policies van je bedrijf.

Toegankelijkheid

We bekijken wie op dit moment administrator toegang heeft (via welke username) en wie die toegang nog nodig heeft. We voeren ook een port scan uit om te zien welke poorten in je netwerk toegankelijk zijn voor buitenstaanders.

Wifi en internet

We nemen je wifi onder de loep: zijn naam en wachtwoord goed ingesteld? Is de wifi voor gasten voldoende afgeschermd? Wordt er meshing gebruikt? We kijken ook naar de veiligheid van je vaste internetverbinding.

Security audit: hoe gaan we te werk?

Dit zijn de verschillende stappen van een Security audit van Consultrix.

 • Intake

  Tijdens een eerste gesprek verzamelt één van onze senior medewerkers informatie over je IT-veiligheid, maakt hij de nodige afspraken met jou en legt hij uit welke toegangsrechten we nodig hebben voor je security audit.

 • Security audit

  Dit is de eigenlijke security audit. Eén van onze IT-experts komt bij je langs en kijkt naar de IT-veiligheid en de toegankelijkheid van het IT-netwerk van je bedrijf. Hij neemt ook je wifi onder de loep.

 • Analyse

  Ons team analyseert de verzamelde gegevens en bespreekt intern de resultaten. We stellen een uitgebreid rapport op met duidelijke adviezen voor de IT-security van je bedrijf en een handig diagram van je hele netwerk.

 • Bespreking

  Een senior medewerker en één van onze IT-experts bespreken met jou de resultaten van de security audit. We geven je aanbevelingen over wat goed is, wat beter kan en wat móét veranderen, en overhandigen je het rapport.

Security audit - Consultrix

Na de security audit

Je bedrijf kan meteen aan de slag op basis van onze aanbevelingen in het rapport van de security audit.

 

Wil je graag dat we onze adviezen ook uitvoeren voor je bedrijf? Aarzel dan niet om ons te contacteren! We helpen je graag bij het optimaliseren van je IT-veiligheid.

Wil je betrouwbare IT?

Vul hieronder je gegevens in. We nemen meteen contact met je op.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.