Security audit

Is het netwerk van je bedrijf voldoende beschermd?

Steeds meer bedrijven worden het slachtoffer van ransomware, hackers en andere soorten cyberaanvallen. De gevolgen van zo’n aanval voor je bedrijf zijn vaak desastreus:

 

 • een hoge factuur van je IT-firma (zonder garantie op een oplossing)
 • hoge indirecte kosten door medewerkers die hun job niet meer kunnen doen
 • het verlies van kostbare bestanden en data
 • imagoschade

Kan jouw bedrijf deze gevolgen overleven?

 

Er is maar één goede oplossing voor cyberaanvallen: ze voorkomen. Zorg er dus voor dat het netwerk van je bedrijf voldoende beschermd is. Laat daarom een security audit uitvoeren door Consultrix.

Wat onderzoeken we tijdens onze security audit?

Security basics

We gaan na of je antivirus en firewall goed ingesteld en up-to-date zijn, en kijken in detail naar je back-up en data recovery procedures. We onderzoeken ook de password policies van je bedrijf.

Toegankelijkheid

We bekijken wie administrator toegang heeft (via welke username) en wie die toegang ook écht nodig heeft. We voeren een port scan uit om te zien welke poorten in je netwerk toegankelijk zijn voor buitenstaanders.

Wifi en internet

We nemen je wifi onder de loep: zijn de naam en het wachtwoord goed ingesteld? Is je gasten-wifi voldoende afgeschermd? Wordt er meshing gebruikt? We kijken ook naar de veiligheid van je vaste internetverbinding.

Security audit: hoe gaan we te werk?

 • Intake

  Eén van onze senior medewerkers verzamelt informatie over de veiligheid van je netwerk tijdens een eerste gesprek. Hij maakt met jou de nodige afspraken en legt uit welke toegangsrechten we nodig hebben.

 • Security audit

  De eigenlijke security audit: één van onze IT-experts komt bij je langs en onderzoekt de IT-veiligheid en de toegankelijkheid van het netwerk van je bedrijf. Hij neemt ook je internetverbindingen onder de loep.

 • Analyse

  Ons team analyseert de verzamelde gegevens en bespreekt de resultaten intern. We stellen een uitgebreid rapport op met duidelijke adviezen voor de IT-security van je bedrijf én een handig diagram van je hele netwerk.

 • Bespreking

  Een senior medewerker en één van onze IT-experts bespreken met jou de resultaten van de security audit. We geven je aanbevelingen over wat goed is, wat beter kan en wat móét veranderen, en overhandigen je het rapport.

Security audit - Consultrix

Wat na de security audit?

Na de security audit kan je bedrijf meteen aan de slag op basis van de aanbevelingen in ons rapport. Natuurlijk kan Consultrix je ook daarbij helpen.

 

Wil je graag dat we onze adviezen ook uitvoeren voor je bedrijf? Aarzel dan niet om ons te contacteren! We helpen je graag bij het optimaliseren van je IT-veiligheid.

Wil je betrouwbare IT?

Vul hieronder je gegevens in. We nemen meteen contact met je op.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.