Een server of de cloud? Onze samenwerking met Adfibo

Een server of de cloud? Onze samenwerking met Adfibo

Een server of de cloud? Onze samenwerking met Adfibo

Bij Consultrix werken we steeds de beste oplossing uit voor jou. Veranderen de noden van je bedrijf? Dan passen we je IT aan. Onze samenwerking met Adfibo is daarvan het perfecte bewijs.

Wie is Adfibo?

Adfibo Accountants zorgt voor een nauwkeurige, digitale boekhouding. Klanten worden volledig ontzorgd met een app en een dashboard, ze kunnen factureren automatisch inlezen en veel meer. Daarnaast gaat Adfibo prat op haar persoonlijke aanpak en warm klantencontact.

Oplossing 1: Een eigen server on premise

17 jaar geleden leerden we Julien kennen. Zijn accountantskantoor, Adfibo, zocht een betrouwbare IT-provider. Julien koos voor een IMOM-samenwerkingsovereenkomst bij ons zodat zijn IT altijd up-to-date was en hij zelf nergens naar moest kijken. Lekker handig!

Op dat moment had Adfibo een eigen server op kantoor. Toen die uit garantie ging, vervingen we hem door een nieuwe server om de optimale werking te blijven garanderen.

Maar die oude server werkte ook nog. Die werd opnieuw geïnstalleerd, deze keer als terminal server voor collega’s die een dagje thuiswerkten. Bij zo’n terminal server wordt het grootste deel van de berekeningen op de server gedaan, waardoor er minder grote hoeveelheden data worden doorgestuurd via het internet. Je krijgt dus minder time-outs en andere problemen dan wanneer je je programma’s client-server (a.k.a. op je eigen computer) laat draaien. En dat was heel handig, aangezien het internet in die tijd een pak slechter was dan vandaag.

En wat bleek? Steeds meer collega’s vonden die terminal server handiger dan hun eigen computer. Van waar ze ook werkten, door in te loggen op die server zag hun werkomgeving er altijd hetzelfde uit en konden ze snel en efficiënt hun taken uitvoeren.

Oplossing 2: Een eigen fysieke en virtuele server

Toen ook hun nieuwste server een paar jaar later uit garantie ging, stapte Adfibo volledig in dit verhaal. Er kwam een nieuwe fysieke server, waarop verschillende virtuele servers draaiden:

  • Virtuele server 1 bevatte de active directory en data.
  • Op virtuele server 2 draaiden de applicaties.
  • En virtuele server 3 werd ingezet als terminal server waarop het team kon inloggen.

Vanuit die terminal server sessie had team Adfibo toegang tot de gegevens en software op virtuele servers 1 en 2, en konden ze Microsoft Office openen, surfen, hun data raadplegen etc. Zo kreeg Adfibo de beste gebruikservaring en konden ze hun klanten steeds snel en (kosten)efficiënt helpen.

Een paar jaar later nam Sven Adfibo over. Hij moderniseerde het bedrijf verder en verhuisde het kantoor van Merksem naar Antwerpen. En in die nieuwe ruimte wou hij liefst geen server meer zetten, want die vraagt extra stroom, koeling, ruimte, verzekeringen, back-ups, beveiliging en meer.

Onze oplossing? We plaatsten zijn fysieke server in onze eigen serverkasten in een datacenter. Zo kon zijn team er nog steeds op werken vanop afstand, maar stond de server niet meer in de weg. Bovendien staat de server hier hyperbeveiligd, dankzij de dubbele stroomcircuits, de UPS’en met stroomgroepen erachter, het redundant internet, de fysieke beveiliging van de serverrooms, de dubbele firewalls, en veel meer.

Sven Meyers, bestuurder van Adfibo: “Consultrix werkt steeds proactief. Als er iets vervangen moet worden, laten ze dit ruim op voorhand weten. Karl stelt dan in begrijpbare taal een aantal opties voor, en laat ons zelf de keuze maken, zonder zijn eigen voorkeur op te dringen. Eens we onze keuze duidelijk is, krijgen we uitleg over de volgende stappen en geven ze ons duidelijke instructies. We worden volledig ontzorgd, en dat vinden we belangrijk.”

Oplossing 3: servers huren

En dat brengt ons naar de huidige oplossing van Adfibo: de 3 managed virtuele servers. Toen ook de laatste fysieke server uit garantie ging, wou Sven geen nieuwe server meer kopen.

Daarom huurt hij nu de nodige virtual servers van ons. Zo kan hij steeds up- of downsizen, afhankelijk van wat Adfibo op dat moment nodig heeft. Geen bulky server op kantoor, geen garanties die verstrijken, en geen onverwachte kosten. Wat hij wel krijgt? Puur gebruiksgemak en veel flexibiliteit.

Sven Meyers: “We zien Consultrix echt als een partner. Het team straalt betrouwbaarheid uit, en door de jarenlange samenwerking hebben we ondertussen een goede band met hen opgebouwd. Een ander IT-bedrijf zouden we nooit zo hebben vertrouwd om onze servers te switchen. Wij raden Consultrix alvast van harte aan.”

Contacteer ons

In de loop der jaren is er veel veranderd. Naast hun server- en cloudoplossingen ondersteunen we Adfibo met alles wat ze nodig hebben op het gebied van IT-infrastructuur, zoals IMOM, mail, firewall, antivirus, computers en servers.

Wil je ook dat je software optimaal kan draaien, op een serveren/ of in de cloud? Contacteer ons. We denken graag met je mee over servers, cloudoplossingen en veel meer.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.