Waarom is IT-monitoring belangrijk voor je bedrijf?

Featured Image - Consultrix - IT-monitoring

Waarom is IT-monitoring belangrijk voor je bedrijf?

Proactieve IT-monitoring is één van de belangrijkste onderdelen van het IMOM-onderhoudsovereenkomst.

Kort gezegd houden we je netwerk in de gaten vanop afstand om technische problemen te voorkomen. Hieronder ontdek je waarom dat zo belangrijk is voor je bedrijf!

Waarom is IT-monitoring zo belangrijk?

IT-monitoring laat toe om IT-gerelateerde problemen op te sporen en op te lossen nog voor de gevolgen zichtbaar worden.

Het resultaat? Je medewerkers kunnen te allen tijde vlot en efficiënt werken op hun pc’s of laptops en je bedrijf vermijdt economische schade door downtime of uitvaltijd.

Welke problemen kan je voorkomen door je IT-netwerk te monitoren?

Dankzij IT-monitoring kan je tal van vervelende IT-problemen voorkomen. Kijk maar eens naar deze voorbeelden:

De harde schijf van je server gaat stuk

Als de harde schijf van je server stukgaat, dan kan dat grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Daarom worden vaak meerdere schijven voorzien. (Hetzelfde geldt voor voedingskabels, netwerkkaarten, …)

Het hoeft dus nog geen ramp te zijn als er 1 schijf uitvalt. Maar wat als ook de tweede het laat afweten?

Tenzij je een oneindig aantal harde schijven hebt, zal je dus vroeg of laat écht een probleem krijgen.

De oplossing? IT-monitoring! Zo weet je IT-partner meteen dat er iets scheelt aan je server en wordt het probleem opgelost nog voor het gevolgen krijgt.

Je back-up procedure loopt mis

IT-monitoring is ook belangrijk voor je back-ups. Houd je die niet in de gaten, dan merk je het niet als je back-up procedure misloopt.

1 gemiste back-up is meestal geen al te groot probleem. Maar wat als de back-ups van meerdere dagen of weken ontbreken en je ze plots een keertje nodig hebt?

Ook IT-monitoring van je back-ups is dus essentieel om problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat je altijd kan terugvallen op je back-ups.

Extra tip: wil je écht zeker zijn van je back-ups? Kies dan voor de managed back-up van Consultrix. Dankzij deze dubbele back-up – lokaal én online – kan je op je twee oren slapen.

Je antivirussoftware werkt niet

Mis je 1 update van je antivirussoftware? Dan is dat meestal geen drama. Maar hoe meer updates je mist, hoe hoger het risico dat je slachtoffer wordt van malware. En dat kan hele nare gevolgen hebben voor je bedrijf!

Bovendien wordt een besmetting met een computervirus niet altijd meteen duidelijk. Het virus kan dus heel wat schade aanrichten nog voor je het zelfs maar opmerkt. (Ontdek hier 7 problemen die kunnen wijzen op een virus.)

De oplossing? Je raadt het al: IT-monitoring! Als je antivirussoftware gemonitord wordt, dan kan er meteen bijgestuurd worden als er iets misloopt bij een update. Dankzij IT-monitoring krijgt een virus dus geen kans!

Extra tip: laat je antivirussoftware monitoren door een professional met de managed antivirus van Consultrix.

Wie verzorgt jouw IT-monitoring?

Een defecte server en een manke back-up procedure zijn slechts 2 voorbeelden van wat er mis kan lopen zonder IT-monitoring.

Antivirussoftware die niet goed werkt, lokale schijven die vollopen en blokkeren, … Zonder je IT-netwerk te monitoren kom je al snel in de problemen. Die problemen kunnen je heel wat tijd en geld kosten. Enkel door proactieve IT-monitoring zorg je ervoor dat alles gesmeerd blijft lopen.

Zoek jij een betrouwbare partner die zorg kan dragen voor je netwerk, inclusief IT-monitoring? Neem dan zeker contact op – we helpen je graag uit de nood!Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.