Ben jij bang om over te stappen naar een nieuwe IT-partner? (deel 2)

Overstappen naar nieuwe IT-partner - deel 2

Ben jij bang om over te stappen naar een nieuwe IT-partner? (deel 2)

Durft jouw bedrijf de overstap naar een nieuwe IT-partner niet maken? Dat is jammer, want de eventuele ongemakken zijn veel kleiner dan je denkt en veel minder schadelijk voor je bedrijf dan samenwerken met de verkeerde IT-leverancier.

Vorige week ontdekte je al enkele bezorgdheden van bedrijven en hoe een goede partner die oplost:

  1. Je bedrijf zal veel last hebben van downtime.
  2. Je bedrijf zal een wurgcontract moeten tekenen.
  3. De overstap zal lang duren.
  4. Je bedrijf zal veel tijd moeten spenderen aan documentatie.

Deze week schotelen we je opnieuw enkele bezorgdheden over de overstap naar een nieuwe IT-partner voor. Daarna gaan we ook nog even in op hoe een overstap naar Consultrix precies verloopt.

Veel leesplezier!

9 bezorgdheden over de overstap naar een nieuwe IT-partner – deel 2

5. Alle hardware van je bedrijf zal vervangen moeten worden

Wees gerust: een goede IT-partner zal je niet voorstellen om meteen al de hardware van je bedrijf te vervangen. Zeker niet als je nog garantie hebt op je toestellen: deze toestellen kan je nieuwe partner prima ondersteunen.

Een goede leverancier zal uiteraard wel in kaart brengen welke hardware je bedrijf in huis heeft en advies geven over welke pc’s, laptops, servers, … je het best kunt vervangen.

Consultrix zal je dan ook altijd wijzen op eventuele risico’s, bijvoorbeeld van het werken met toestellen die uit garantie zijn. Maar ons advies zal nooit een verplichting worden: jij beslist uiteindelijk welke toestellen vervangen worden.

6. Je bedrijf zal nieuwe softwarelicenties moeten kopen

Heeft je bedrijf bepaalde softwarelicenties gekocht? Dan kun je deze software gewoon blijven gebruiken en hoef je geen nieuwe licenties te kopen.

Je moet je nieuwe IT-partner natuurlijk wel kunnen aantonen dat je licenties bezit voor de software die je gebruikt.

Heb je ook software-abonnementen (bijvoorbeeld Office 365 of Nomadesk)? Dan neemt Consultrix je bestaande abonnementen gewoon over. Je hoeft dus geen nieuwe software-abonnementen af te sluiten voor je bedrijf.

7. Je bedrijf zal alle wachtwoorden moeten wijzigen

We raden sterk aan om regelmatig je wachtwoorden te wijzigen. Hier vind je alvast enkele tips voor het bedenken van een goed wachtwoord.

Het moment waarop je de overstap maakt naar een nieuwe IT-partner is een ideaal moment om je wachtwoorden nog eens te wijzigen.

Wil je toch niet al je wachtwoorden wijzigen? Dan moet je minimaal het administrator-wachtwoord wijzigen zodat je oude IT-partner, oude softwareleveranciers en andere ex-partners de toegang tot je netwerk verliezen.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief! We brengen je op de hoogte van interessant nieuws over Consultrix en onze dienstverlening.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8. De overstap zal net op een slecht moment gebeuren

Voor je bedrijf is het vaak het meest interessant om over te stappen naar een nieuwe IT-leverancier op een rustig moment.

Helaas hebben de meeste bedrijven niet veel van die rustige momenten. Een goede IT-partner is dan ook flexibel en past zich zoveel mogelijk aan aan de agenda van je bedrijf.

Consultrix doet er steeds alles aan om overlast te beperken en kan de overstap indien nodig ook buiten de werkuren van je bedrijf realiseren.

9. De communicatie tussen verschillende leveranciers zal moeilijk verlopen

Softwareleveranciers, je websitebouwer, de bedrijven die instaan voor je beveiligingscamera’s of je telefonie, … Een bedrijf heeft vaak meerdere partners die op een of andere manier gelinkt zijn aan je IT-netwerk.

De angst voor miscommunicatie is dan ook begrijpelijk. Toch zal een goede nieuwe IT-partner er alles aan doen om vervelende situaties te vermijden.

Consultrix brengt al je verschillende partners steeds in kaart en zal waar nodig rechtstreeks communiceren met hen. Zo verspilt jouw bedrijf geen tijd aan het doorgeven van boodschappen en het maken van afspraken wanneer we dat net zo goed zelf kunnen doen.

Hoe verloopt de overstap naar Consultrix?

Wil je bedrijf overstappen naar een nieuwe IT-partner? Dan zijn er verschillende belangrijke stappen om te doorlopen. Deze stappen zijn voor Consultrix alvast onontbeerlijk:

  • Een grondige analyse van het huidige netwerk en de aanvulling van de bestaande documentatie;
  • Het doorlichten van belangrijke aspecten voor je bedrijf zoals e-mail, gegevensopslag en applicaties;
  • Het doorlichten van de IT-security: de firewall, de antivirussoftware en de back-ups;
  • Advies over mogelijke verbeteringen.

Consultrix begrijpt echter ook dat elk bedrijf uniek is en dat elke overstap maatwerk is. Maar wees gerust: we zullen je steeds duidelijk informeren over de volgende stappen in het proces en over wat we eventueel nodig hebben van je bedrijf om de overstap tot een goed einde te brengen.

Is jouw bedrijf klaar voor een nieuwe IT-partner?

Is jouw bedrijf klaar voor de overstap naar een nieuwe IT-partner of heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We kijken ernaar uit om je te helpen!Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.