Waarom moet je je Windows updates altijd uitvoeren?

Waarom moet je je Windows updates altijd uitvoeren?

Iedereen die Windows gebruikt, kent ze vast en zeker: de vervelende Windows updates die je werk nu en dan verstoren.

Toch is het uitvoeren van je Windows updates erg belangrijk voor jou en je bedrijf. Waarom? Dat lees je hieronder.

Waarom zijn Windows updates belangrijk?

Windows updates zijn belangrijk voor je bedrijf. Punt. Maar verschillende updates hebben soms wel verschillende doelen.

Windows hanteert zelf meerdere categorieën voor updates. Maar het belangrijkste onderscheid voor je bedrijf zit hem hierin: sommige Windows updates hebben te maken met je veiligheid, andere niet.

Windows updates voor veiligheid

Windows updates voor veiligheid zijn veruit de belangrijkste. Dat zit zo: in een complex operating system als Windows worden regelmatig nieuwe gaten of zwakke punten van de beveiliging ontdekt.

De veiligheidsupdates vullen deze gaten op, zodat ze niet misbruikt kunnen worden door hackers of malware. Het uitvoeren van deze Windows updates is dus cruciaal omdat ze de veiligheid van je systeem bevorderen.

Andere Windows updates

De andere Windows updates hebben niets te maken met veiligheid, maar zorgen er op andere manieren voor dat Windows en bijbehorende software vlot blijven draaien.

Ze voegen bijvoorbeeld nieuwe features toe voor een bepaald programma of lossen een bepaald softwareprobleem op. Hoewel deze Windows updates minder cruciaal zijn dan veiligheidsupdates, blijven ze belangrijk om vlot te kunnen werken op je computer.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief! We brengen je op de hoogte van interessant nieuws over Consultrix en onze dienstverlening.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Windows updates: waarom zijn ze nu verplicht?

Sinds Windows 10 benadrukt Microsoft meer dan ooit het belang van zijn updates. In tegenstelling tot oudere versies van Windows, zijn updates van Windows 10 en 11 dan ook verplicht.

Als thuisgebruiker kan je helemaal niet meer kiezen of en wanneer je je Windows updates uitvoert, als bedrijf kan je ze enkel nog een korte tijd uitstellen.

Hoe dan ook raden we je aan om dat niet te doen: om de veiligheid en vlotte werking van je bedrijf te garanderen is het essentieel om nieuwe Windows updates meteen uit te voeren.

Hoe voer ik Windows updates uit?

Hoe je je Windows updates uitvoert? Daar moet je je geen zorgen over maken. Dat gebeurt namelijk automatisch.

Gebruik je Windows Pro of Windows Enterprise en wil je je Windows updates toch gedurende een korte tijd uitstellen? Dan kan je volgende stappen volgen:

  1. Druk op de Startknop en kies ‘Instellingen’;
  2. Kies dan ‘Bijwerken en beveiliging’ en vervolgens ‘Windows Update’;
  3. Klik op ‘Geavanceerde opties’ onder ‘Instellingen bijwerken’;
  4. Zet ‘Updates onderbreken’ aan.

Let wel op: met deze stappen stel je je updates maar een korte tijd uit. Op een bepaald moment zal je alsnog de updates moeten uitvoeren voor je verder kan werken.

Meer informatie over Windows updates?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Over Windows updates of iets anders? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Team Consultrix staat te popelen om je te helpen.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.