Werken in de cloud: 4 voordelen voor je bedrijf

Werken in de cloud - Consultrix

Werken in de cloud: 4 voordelen voor je bedrijf

Werken in de cloud is de nieuwe standaard geworden. En dat is geen verrassing, want cloud computing heeft tal van voordelen voor kleine én grote bedrijven.

Toch aarzelen heel wat ondernemers nog steeds om de overstap te maken omdat ze de voordelen van werken in de cloud nog onvoldoende kennen.

Hoog tijd om daar iets aan te veranderen! Twijfel jij nog steeds of je bedrijf in de cloud moet werken? Lees dan vlug verder en ontdek de 4 grootste voordelen van werken in de cloud.

Werken in de cloud: de 4 grootste voordelen voor je bedrijf

1. Werken in de cloud kun je overal

Als je bedrijf in de cloud werkt, dan kun je altijd en overal aan je bestanden. Je kunt dus werken in de cloud op kantoor, bij een klant of thuis, wanneer je maar wilt. Al wat je nodig hebt is een internetverbinding.

En dat is een groot voordeel. Werknemers verwachten immers meer dan ooit flexibiliteit in waar en hoe ze kunnen werken.

Zorg er wel steeds voor dat hun toestellen voldoende beschermd zijn. Want als je niet op kantoor werkt, dan kun je geen beroep doen op de beveiliging van het IT-netwerk van je bedrijf. Je toestellen hebben minimaal een goede firewall en antivirus nodig.

2. Werken in de cloud is veilig

Over veiligheid gesproken: als je zorgt dat de toestellen van je medewerkers voldoende beschermd zijn wanneer ze thuis of op locatie werken, dan is werken in de cloud niet minder veilig dan werken op een lokale server.

Sterker nog: soms is het zelfs veiliger. Zo zal de server van je cloud provider vaak beter beveiligd zijn tegen hackers, malware, diefstal, brand, … dan je eigen lokale server.

Al zijn er natuurlijk wel verschillen tussen cloud-aanbieders. Kies daarom altijd voor cloud services die je bestanden encrypteren en die tweestapsverificatie mogelijk maken.

Meer weten? Lees dan hier meer over waarom je bestanden veilig zijn in de cloud.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief! We brengen je op de hoogte van interessant nieuws over Consultrix en onze dienstverlening.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

3. Werken in de cloud is schaalbaar

Werken in de cloud is uiterst schaalbaar en flexibel. En dat is een groot voordeel. Zo kun je voor de meeste cloud-toepassingen eenvoudig en snel extra licenties aankopen én overbodige licenties stopzetten.

Heb je nieuwe medewerkers? Dan maakt je IT-specialist bijvoorbeeld in enkele muisklikken een aantal nieuwe Office 365-users aan. En ook de opslagruimte in je datahostingpakket verhogen is erg eenvoudig.

Je hoeft dus nooit meer te wachten op de uitbreiding van je lokale server of de installatie van een nieuwe.

Gaat het om tijdelijke werknemers? Dan kun je nadien ook makkelijk terugkeren naar de vroegere situatie. Je maakt dus geen grote kosten voor een tijdelijke situatie.

4. Werken in de cloud geeft gemoedsrust

Een eigen server plaatsen vraagt een grote investering. Als je in de cloud werkt is zo’n investering niet nodig: je betaalt gewoon een maandelijkse of jaarlijkse kost per gebruiker.

Bovendien verbruikt een eigen server heel wat energie en kruipt er heel wat tijd en geld in onderhoud, beveiliging, uitbreiding, … Kosten die je moeilijk op voorhand kunt inschatten.

Wil dit zeggen dat werken in de cloud ook altijd goedkoper is voor élk bedrijf? Natuurlijk niet.

Dat hangt immers af van tal van factoren, zoals de cloud-toepassingen die je gebruikt, de opslagruimte die je nodig hebt, het aantal medewerkers binnen je bedrijf, …

Maar je weet wel steeds op voorhand hoeveel je uitgeeft aan je cloud-toepassingen en je zult nooit voor grote of onverwachte kosten komen te staan. Die gemoedsrust is voor veel ondernemers van onschatbare waarde.

Jouw bedrijf in de cloud

Hebben de voordelen van werken in de cloud je overtuigd om de overstap te maken? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een vrijblijvende offerte op maat van je bedrijf.

Wil je eerst nog wat meer informatie over werken in de cloud of heb je nog vragen? Contacteer ons gerust. We horen graag hoe we je kunnen helpen.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.