Meet the team: Julie maakt Consultrix nóg efficiënter

Meet the team: Julie maakt Consultrix nóg efficiënter

5 jaar geleden namen we afscheid van administratief medewerker Julie Van den Brande. Gelukkig was dat geen ‘vaarwel’, maar een ‘tot ziens’, want sinds 1 december 2022 is Julie opnieuw aan de slag bij Consultrix. En daar zijn wij héél blij mee! Tijd voor een interview om haar beter te leren kennen.

Dag Julie. Eerst en vooral: welkom terug! Kan je jezelf even voorstellen?

Julie: Hallo, ik ben Julie en ik ben de ‘nieuwe’ administratief medewerker van Consultrix. Ik ben getrouwd, heb 2 kinderen en sinds november 2021 baat ik in bijberoep een klein winkeltje uit, LaLa Lie. Daar verkoop ik juwelen, handtassen, houtproducten die mijn man maakt… Een heel leuk project waar ik veel energie uit haal!

Hoe ben je bij Consultrix terechtgekomen?

Julie: 6 jaar geleden heb ik al een jaar bij Consultrix gewerkt. Nadien ben ik aan de slag gegaan op een schoolsecretariaat zodat ik op hetzelfde moment vakantie had als mijn 2 kleine kinderen. Maar ik kon Consultrix niet uit mijn hoofd zetten, want ik heb hier altijd graag gewerkt. En kijk, ondertussen zit ik hier terug!

Waarom kies je nu toch opnieuw voor Consultrix?

Julie: In 2020 kreeg ik eierstokkanker. Mijn behandeling was succesvol, maar in 2022 herviel ik onverwachts. Daardoor zat ik maandenlang thuis. In de periode tussen de behandelingen ging ik opnieuw aan de slag op school, maar mijn ziekte had me toch aan het denken gezet. Wilde ik daar nog wel werken? Wat wilde ik écht doen?

Ik kwam tot de conclusie dat ik moest kiezen voor een job die me interesseerde en gelukkig maakte. De knoop was dan ook snel doorgehakt: ik wilde opnieuw bij Consultrix werken.

Wij waren uiteraard heel blij met die keuze! Maar dat klinkt wel als een ingrijpende periode. Hoe heeft je ziekte je veranderd?

Julie: Ik kan nu beter zaken relativeren en positief denken. Natuurlijk betrap ik mezelf er soms op dat ik aan het morren ben – en dat mag ook – maar nu zal ik mezelf daar sneller in tegenhouden.

Daarnaast zeg ik het nu veel sneller als ik niet akkoord ga met iets, en durf ik mijn eigen ding te doen. Al heeft dat waarschijnlijk ook te maken met levenservaring.

En die doortastendheid appreciëren we hier ook. Welke projecten wil je hier allemaal realiseren?

Julie: Het is de bedoeling dat ik op termijn de rechterhand van Karl word en mee nadenk over Consultrix. Ik wil de administratie en boekhouding op punt zetten, processen automatiseren en nieuwe programma’s implementeren om zo onze efficiëntie te verhogen.

In het begin zullen we nauw samenwerken en lijnen uitzetten voor de lange termijn. Uiteindelijk zal ik de volledige administratie op mij nemen, zodat Karl zich kan focussen op andere zaken.

Efficiëntie is duidelijk belangrijk voor jou.

Julie: Inderdaad! Als ik een probleem zie, wil ik dat kunnen aanpakken. Op school werkten we met vaste contracten en kon ik vaak niets veranderen, wat ik heel frustrerend vond. Hier kan dat gelukkig wel!

Welke andere talenten zul je hier nog kunnen gebruiken?

Julie: Ik ben flexibel en zal altijd bijspringen als iemand het druk heeft. Daarnaast vind ik IT een interessante sector, en daardoor leer ik snel bij. Dat heb ik ook gemerkt toen ik hier 5 jaar geleden werkte: je doet heel veel kennis op door je wat in te lezen of zelfs gewoon met collega’s te praten.

Betekent dat dat je in je vrije tijd ook veel met IT bezig bent?

Julie: Ik hou van snufjes. Thuis moet alle IT werken en onderling geconnecteerd zijn. En als er een probleem is, dan zal ik ook altijd een oplossing zoeken. Mijn man en mijn kinderen lachen ermee, maar ik ben daar wel mee bezig.

Dat is nog een reden waarom ik hier wilde terugkeren: nu kan ik weer al mijn vragen aan mijn collega’s stellen en veel bijleren. (lacht)

En wij zullen die vragen met veel plezier beantwoorden. Julie, bedankt voor dit interview en heel veel succes met je nieuwe job!

Wil jij ook een job waarin je elke dag bijleert? Ben jij op zoek naar een flexibele werkgever die je laat groeien? Stuur ons je cv door, en misschien word jij wel onze nieuwste collega. Tot binnenkort!Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.